Ranskan kuulumiset

IKSA Eurocupin ensimmäinen osakilpailu potkulautailtiin viikonloppuna Ranskan Lyonissa.
Lauantain ohjelmassa olivat 2,6 km aika-ajo, 10 km criterium sekä 3x2,5 km viesti.

Ruokaa odoteltaessa

Kisat olivat loistavasti järjestetty ottain huomioon ne resurssit, joita heillä oli käytössä.
Mm. lähialueen poliisiasemille oli ennakkoon ilmoitettu, että viikonlopun aikana kaupungilla saattaa liikkua päihtyneitä henkilöitä. Poliiseille oli jaettu noin kymmenen sanan lista, joita päihtynyt henkilö saataa sopertaa. Näin poliisi osaa tarvittaessa ottaa yhteyttä kisajärjestäjiin ja toimittaa potkija(t) oikeaan majoitukseen.

Listalla esiintyivät esimerkiksi sanat:
Kickbike, footbike, Suomi, Tsekki, Ultima,....
Kyllä valtion tulisi jakaa tukea myös meille potkulautailijoille kun olemme ympäri eurooppaa parantamassa suomi kuvaa.

Viikonlopun yllättäjäksi nousi nuori hollantilainen Martijn Tiemens voittamalla sekä aika-ajon sekä criterium kilpailun jättäen Immosen molemmilla matkoilla toiseksi. Tosin suomalaiset antoivat tasoitusta kanssa kilpailijoille käyttäessään potkuissa vakio Kickbikeja ilman varsinaisia kilpailu virityksiä.

Itse potkin aika-ajossa 4. sijalle 7,2 sekuntia voittajan perässä jääden vaivaiset kuusikymmenystä kolmannesta sijasta.  Aika-ajossa tein pari mokaa, joissa olisin voinut ottaa useamman sekunnin ajasta pois. Miia oli vielä ottamassa valokuvan kohdassa missä muut potki ja minä vain makasin tangon päällä.

10 km criterium kilpailussa teimme taktisen mokan ja päästimme Tiemensin karkuun heti lähdöstä. Odotimme kyllä, että nuori mies olisi hyytynyt kovaan alkuvauhtiinsa, mutta ei. Itse lähdin vetämään toisen kierroksen lopussa yrittäen vetää karkulaisen kiinni. Tästä seurasi se, että samalla potkin itseltäni jalat alta eikä voimia riittänyt enää taisteluun kakkossijasta neljän miehen loppukirissä. Kaitsu oli kirissä vahvin, jääden voittajalle lopulta 11 sekuntia. Hannu oli kolmas ja minä viides 13 sekuntia voittajan perässä.

Ottaako koville?

Päivän kolmannessa startissa 3x2,5 km viestissä Team Kickbike Finland otti ylivoimaisen voiton ennen Hollannin High Level ja Mars Germany joukkueitta. Ratkaisin voiton jo avaus osuudella potkien viestin nopeimman osuusajan 21 sekunnin erolla seuraaviin joukkueisiin. Maalissa ero toiseksi tulleeseen joukkueeseen oli 26 sekuntia. Sen verran jäi hampaan koloon noista 4. ja 5. tilasta, että halusin avausosuudelle purkamaan pettymykset pois.

Sunnuntaiaamuna oli vielä vuorossa maraton erittäin vaativalla reitillä, joka sisälsi nousua yhteensä 15 kilometriä ja erittäin vaativia serpentiini laskuja. Kuninkuusmatkalla suomalaiset eivät antaneet toisten enää yllättää vaan Immonen ja Vierikko ottivat kaksoisvoiton.

Voittaja saapuu maaliin

Vierikko jäi Immosesta lähes 8 minuuttia ja kolmanneksi tullut Ranskan Luc Teilles 10 minuuttia. Luc kaatui kisasta toiselta sijalta. Hannu teki herrasmiehen eleen ja antoi Lucikke oman palkintonsa.

Veteraanien 3 parasta

Myös Lahtisen Miia oli kisoissa mukana. Kuvassa Miia harrastaa sopupeliä Lellun kanssa.

Minun kohtaloksi koitui vanha pohje vamma, jonka seurauksena jouduin keskeyttämään jo 5 kilomerin kohdalla. Potkin kuitenkin kierroksen loppuun pelkällä toisella jalalla.

Keskeyttämisen jälkeen oli sellainen raivo päällä, että olin myymässä Kickbikeni pois ja lopettamassa urheilun kokonaan. Miksi pohkeen piti mennä juuri nyt kun olen elämäni potku kunnossa?

Nyt menee kesän kilpailu suunnitelmat uusiksi. Täytyy nyt vain toivoa, että jalka on kunnossa ennen elokuussa Saksassa potkittavia MM-kilpailuja.