sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Omat mietteet FIMin jälkeen












Johan oli kisa. Ensimmäinen yllätys oli, että Hannu lähti vetämään eikä Matti. Pari ensimmäisetä kierrosta katselin Hannun pakaroita ja jutustelin jopa puhelimessa kaverilleni joka katsoi kisaa netti lähetyksestä. Matti jaksoi roikkua perässämme

Kolmannella kierroksella sovimme Hannun kanssa, että luistelijoita saa peesata. Ja tästähän alkoivat sitten tykitykset. 90 km luistelijat starttasivat tunnin meidän perää ja neljännellä kierroksella yritimme ensimmäistä kertaa hyökätä luistelijoiden peesiin. Tosin vauhti oli niin kovaa, että muutaman sadan metrin rimpuilun jälkeen täytyi hellittää.

Mutta aina kun vauhdikkaampi ryhmä saapui takaa ja minä olin vetovuorossa niin Hannu iski luistijoiden perään. Tämän huomaa kierroksen maksimisykkeistä, jotka näissä iskuissa huitelivat 180-185 lyönnin paikkeilla.

Kuudennen kierroksen lopussa pääsimme sopivaan letkaan, jonka kierros vauhti oli puolisen minuuttia meidän normaali kierroksia nopeampi. Ja 7. kierros mentiinkin sitten alle 18 minuutin vauhdilla.

Sen kierroksen lopussa minulla alkoi vaikeudet. Vasen takareisi alkoi kramppaamaan ja sillä ei käsinyt tehdä kovaa potkua. Paniikissa siinä alkoin kaivaa eväspurkista Super-geeliä, jonka nauttiminen on aikaisemminkin pelastanut tilanteen. Se että yritin ottaa geelin ennen huolto aluetta maalisuoran alkaessa oli virhe, jäin muutaman metrin joukosta ja jouduin pyristelemään sitä kiinni. Huollon kohdalla olin jälleen ryhmässä, mutta olin potkinut jo oikean jalan ihan hapoille ja yrittänyt säästellä vasenta jalkaa.

Ennen sillan alitusta putosin sitten joukosta ja kierrosajat heikkenivät minuutilla ja ero kärjessä olevaan Hannuun kasvoi yli kahteen minuuttiin.
10. kierroksella nousi vielä toivonkipinä, että kyllä tässä vielä taistellaan. Pääsin sopivan ryhmän peesiin kierrokseksi ja ero Hannuun supistui minuuttiin. Sitten vasenjalka alkoi taas kramppailla.

Viimeisen kierroksen alussa näin, että Hannu liittyi ryhmään jonka peesistä olin tippunut. Vähän alkoi itse hatuttaa ja se näkyikin sitten viimeisen kierroksen ajassa. Samalla ero Hannuun repesi yli neljään minuuttiin.




2 kommenttia:

  1. 14§
    Vain samaan kilpailuun osallistuvaa ja samalla kierroksella olevaa ja vain Potkukelkkailijaa saa peesata.

    VastaaPoista
  2. Tiedän, aloite luistelijoiden peesauksesta tuli sääntöjen tekijältä. ;)


    Markku

    VastaaPoista