sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Maarit Salovirta potkukelkkaili 2000 m ME

Leppävirran Urheilijoiden Maarit Salovirta hallitsi naisten matkoja Multialla käydyissä potkukelkkailun 23. MM-kisoissa.  2000 m matka taittui uudessa ME ajassa 4.47,4. Saman seuran Marja-Liisa Hyötyläinen oli 4. ajalla  6.42,8.
Salovirran voittoaika 200 m matkalla oli  26,6 Hyötyläisen sijoituttua 5. sijalle.
Kolmannen maailmanmestaruutensa Salovirta kruunasi maratonilla, johon aikaa kului 1.59,05.

Miesten 200 m matkalla Savon Dynamon Markku Levänen oli 3. ajalla 24,8 sekunnin hävinneenä Jussi Lahtiselle, Hannu Vierikon sijoituttua toiseksi. Leväsen maaliin tulot jäivät henkilökohtaisella matkalla tähän sillä, 2000 m alkukiihdytyksessä hän loukkasi takareitensä. Lepun Pertti Tuomainen oli Lahtisen voittamassa kisassa 5. ajalla 4.52,7. Tuplamestari Lahtisen aika oli 4.20,4.

Yli 55 v naiten 500 m Marja-Liisa Hyötyläinen oli 2. ajalla 1.37,5 saman ikäluokan mestaruuden miehissä potki Lepun Pertti Tuomainen ajalla 1.10,4.

Yli 65 v 500 m mestaruuden potki Lepun Raimo Kilpeläinen.

Lepun miesten joukkue vahvistettuna Leväsellä potki vielä toiseksi 3 x 500 m viestissä. Kepo 1. joukkueen perässä ja ennen Viron joukkuetta.
Myös naisissa Lepun joukkue tuli 2. sijalle, Multian joukkueen perässä ennen Viron joukkuetta.

Nuorten 10 v 200 metrillä SaDin Kaapo Levänen vei voiton ajalla 47,0. Saman seuran Joonas Levänen potki 12 v sarjan mestariksi ajalla 32,7. Joonas oli mukana myös miesten 200 m alkuerissä, jossa hän potki ajan 31,1 karsiutuen jatkosta.