lauantai 7. elokuuta 2010

400 m sprintti kisa

Miten sprintti kilpailu voi kestää yli 5 tuntia ? Tämän verran vei torstaina aikaa metrillä ennen kun 400 metrin maailmanmestaruus oli Immosen Kaitsun hallussa. Itse kun jäin B-finaaliin eli taistelemaan sijoista 5-8. päivänpituus jäi vähän lyhyemmäksi. Kisat käytiin Mondo -pintaisella urheilu kentällä, joten varaamani piikkarit saivat jäädä narikkaan ja potkin kisat potkukengilläni.

Karsinnoissa potkin 6. nopeimman ajan, oman ennätykseni 46.58, nopeimman ajan ollessa 44.52. Ajallani päihitin ensimmäistä kertaa urani aikana niin Vierikon Hannun (veteraanien 1. karsinnoissa) ja Kuisman Saminkin ( karsintojen 10.) potkulautailu kilpailuissa.

Kaitsun tyylittelyä ensimmäisessä karsinnassa.

24 neljä nopeinta pääsi tästä vaiheessa miesten yleisessä sarjassa jatkoon ja karsintojen 8 nopeinta pääsi huilaamaan seuraavan karsinta kierroksen.

Kuisman Sami voittaa kuvassa oman eränsä.

Nyt alkoivat mies miestä vastaan taistelut, neljä potkijaa jokaisessa erässä. Ajoilla ei enää ollut mitään merkitystä.

Valittettavasti Italialaisten lähetys systeemi oli sellainen, että jokaisessa erässä kahden sisemmän radan potkijat saivat lähdössä valtavan edun kun he näkivät lähettäjän ja ajanottokellon. Lähetys tapahtui niin, että lähettäja sanoi ready ja painoi sitten kädessään olevaa summeria. Valitettavasti vain hän painoi lähdöt liikkeelle aina kun ajanotto kello meni tasaminuuteille, joten potkijat jotka näkivät kellon olivat etulyönti asemassa.

Pesälän Matti kuuntelee sujuvasti Italiaa.

Omassa seuraavassa erässäni pääsin 2. sisemmälle radalle ja käytin tätä järjestäjien töppäystä hyväkseni. Ja jo 200  kohdalla olin saanut kaksi edellä menijää kiinni ja erän voittaja oli potkinut minut kiinni. Jos vain järkeä olisi ollut potkuissa niin minun olisi pitänyt yrittää voittaa tämä erä, jolloin olisin saanut sisemmän radan seuraavaan erään.

Potkuvauhdistaan yllättynyt SaDilainen

Tämän jälkeen olimmekin jo semifinaali vaiheessa ja jouduin Kaitsun kanssa samaan erään. Tulin erässä 3. Kaitsun voittaissa ja jonkun Tsekki miehen ollessa toinen. Tämä merkitsi sitä, että tieni johti B-finaaliin taistelemaan sijoista 5-8.

Valitettavasti jouduin taas 2. uloimmalle radalle (täytyisi muistaa potkia kaikki erät  loppuun vauhdilla).
Tavoitteeksi asetin ennen starttia B-finaalin voiton. Belgialainen Borremans ottaa eka startissa varaslähdön.
Toinen startti onnistuu, mutta kahden sisemmän radan kaveria ottavat minut kiinni 200 m potkimisen jälkeen. Yritän nyt kuitenkin loppuun asti ja sain pidettyä edellä lähteneen kaverin takanani.
Tuloksena siis MM-kisojen 7. sija ja roppa kaupalla kokemusta.

Jostain syystä lasten kilpailut radalla olivat pidemmät kuin aikuisilla vain 2003-2010 syntyneet kiersivät yhden ratakierroksen. Kaapo joka oli sarjassa 2001-2002 syntyneet potki itsensä 6. sijalle 800 m matkalla
.

Kaapo ja takajarruton Kickbike Freeride.

Joonas osallistui pupils sarjaan (10-12 -vuotiaisiin). Matkana heillä oli viisi kierrosta eli 2000 m. Ensimmäisen kierroksen Joonas katseli Italialaisten vauhtia ja lähti sitten menemään menojaan jättäin potkupotkulta kanssa kilpailijoitaan. Tuloksena 1. sija kuten Immosen Kaitsulle miehissä ja Vierikon Hannulle Veteraaneissa.