lauantai 7. elokuuta 2010

15 km Criterium kisa

Perjantaina käytiin 15 km kisa 10 km päässä Ivreasta Strambinossa. Keli on torstaita aurinkoisempi lämpötilan pyöriessä 28 asteessa.
Lähtöön järjestäydyttiin sprintti kisan tulosten perusteella, joten pääsin Kaitsun kanssa eturiviin.

Jasper, Erwin, Minä ja Kaitsu Strambinossa piazza don Lugi Vescon aukiolla.

Opin jälleen, että kilpailu reitti kannattaa käydä kiertämässä autolla ennen kilpailua. Puheiden perusteella en osannut edes kuvitella reitin alun vaativuutta. Lähdimme liikkeelle poliisiauton perään pyöräkilpailujen tapaan.
Kilometrin jälkeen poliisiauto poistui edestä ja lähdimme isolla joukolla noin 30 km/h vauhtia myötämäkeen.
Ihmettelin nämä alun 3 kilometriä, ettei kukaan halua lähteä vetämään, mutta syy siihen selvisikin pian.
Nimittäin edessä oli arviolta 5 kilometrin nousu joka jatkui ja jatkui. Tässä vaiheessa Immonen ja muut kovat miehet lähtivät tämä noin 6 hengen joukko menikin menojaan.
Minä lähdin Kuisman Samin kanssa kipuamaan nousua. Sitten noin nousun puolivälissä luovutin ja annoin Samin jatkaa matkaa yksin. Mielessäni pyöri, että edessä olisi myöhemmin illalla vielä viesti ja jos tässä nyt tappaa tällä matkalla itsensä niin minusta ei viestissä ole mitään apua.

Kun nousu vihdoin loppui alkoi ihana lasku, itsellä mittari näytti maksimi nopeudeksi 65 km/h. Ja ehdin minä käymään yhdessä jyrkässä mutkassa myös radan ulkopuolellakin hakemassa takavanteen koristeeksi vähän heiniä. Onneksi sentään pysyin pystyssä.

Maalissa Kaitsu oli jälleen voittajana ajalla 30.05. Hannu potki veteraanien voittoon 39.8 sekunttia hitaammalla ajalla ollen kaikista kisailijoista 5. nopein. Kuisman Sami oli miehissä 9. sijalla 1.21 Kaitsulle jääneenä ja minä tulin 18 sekunttia Samin perässä sijalle 12.

Lapsilla reittinä oli noin 500 m lenkki (mäkialas ja ylös), jota 8-9 vuotiaat kiersivät kaksi kertaa. Olisiko lasku sitten pelottanut nuorempia, mutta lähtöviivalla ei näkynyt kaikkia aikaisempaan kilpailuun osallistuneita.
Kaapo hoiti homman taas hienosti takajaruttomalla Kickbike Freeridella sijoittuen 6.

Kaapon vauhtia Strambinon kaduilla.

Joonas hoiti pupils-sarjassa taas voiton kotiin. Matkana heillä oli 5 kierrosta eli noin 2,5 km. Italian pojat pystyivät yhden kierroksen roikkumaan parin kymmenen metrin päässä Joonaksesta, mutta kierrosten edetessä Joonaksen vauhti ja ylämäki alkoi tehdä tehtävänsä. Tuloksena jälleen ylivoimainen voitto.